Formular cerere oferta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Provocările tenului și cosmetica pentru adolescenți și preadolescenți

Fiecare vârstă vine cu provocări specifice pentru ten. Față de generațiile anterioare, post-milenialii – preadolescenții și adolescenții din ziua de azi – manifestă o grijă excesivă pentru modul în care arată și o manifestă foarte devreme, începând de la 11 – 12 ani.

Prima generație născută într-o lume digitală este obișnuită să aibă acces instantaneu la informații, să consume tehnologie, să urmărească trendurile digitale, mai ales în materie de cosmetică și fashion. Când ai 11 – 12 ani, iar furtuna hormonală vine și te surpinde neplăcut prin modificări ale texturii pielii – tenul devine dintr-o dată mixt sau gras, când apar puseele de acnee, tot ce vrei este să scapi de aceste probleme, iar când ești la pubertate, riscul de a face greșeli în remedierea acneei este mare.

Acneea juvenilă

Pe măsură ce nivelul de hormoni crește și corpul trece prin transformări normale pentru această vârstă, pielea reacționează în consecință. Acneea juvenilă se concentrează de obicei pe obraji și frunte și este de regulă cauzată de aceste dezechilibre. Acest lucru face ca hormonii să trimită semnale pielii, care începe să producă sebum în exces. În plus, genetica, trecerile de la un anotimp la altul, utilizarea în exces și în mod greșit a produselor de îngrijire a pielii pot influența la rândul lor producția de sebum.
Tot în adolescență apar și primele puncte negre care sunt cauzate blocarea porilor și, în general, preced acneea inflamatorie.

Rutina de îngrijire a tenului acneic la preadolescenți și adolescenți

Adolescenții și preadolescenții sunt tentați să încerce orice produse din reclamele pentru vindecarea acneei, însă o vizită la cabinetul dermato-cosmetic ar trebui să fie primul pas pentru evaluarea situației și stabilirea rutinei de îngrijire potrivite. Este cea mai simplă cale pentru a preveni agravarea acneei, care riscă să vină la pachet cu apariția în timp a cicatricilor și, automat, cu o imagine de sine nu prea plăcută.

Da, copiii se spală pe față, dar rutina completă de îngrijire a pielii trebuie să înceapă în momentul în care apar primele semne de acnee și primele puncte negre, chiar dacă aceasta înseamnă în jurul vârstei de 11 – 12 ani în cazul fetelor și puțin mai târziu, la 13-15 ani, în cazul băieților. Acneea nu se tratează ușor, dar cu o abordare corectă, timp și răbdare se obțin rezultate bune. Este necesar ca îngrijirea și curățarea corectă a pielii să devină un obicei bun, făcut cu conștinciozitate, asemenea unui obicei sănătos legat de alimentație. Uneori este necesară și expertiza specialiștilor precum: medic dermatolog, medic endocrinolog, nutriționist etc.

Rutina de îngrijire trebuie să fie riguroasă, cu produse speciale de curăţare, fără parfumuri şi coloranţi, alease în funcție de tipul de piele și problemele acesteia. Primul și cel mai important pas este demachierea, urmată de curățarea tenului cu un produs specific, urmată și apoi de aplicarea unei creme dermato-cosmetice potrivite. Protecția solară este importantă la orice vârstă pentru că este singura barieră care protejează tenul de agresorii din mediu – lumina ultravioletă și poluarea.

Tratamentul anti-acneic la salon

Este foarte important ca tratamentul cosmetic cu extracții să înceapă de la primele semne de acnee, în cabineul cosmetic și nu acasă, pentru a evita riscul infectării. În acest mod, vindecarea tenului devine mult mai ușoară, iar șansele ca aspectul tenului să fie impecabil, fără semne, peste ani, cresc considerabil. Câștigul unui ten curat și fără semne este dublat de o imagine și o stimă de sine ridicate.

Sfaturi de urmat pentru sănătatea tenului la pubertate:

  • Bea multă apă și consumă fructe și legume proaspete, bogate în vitamina A și E. Apa consumată pe tot parcursul zilei menține pielea hidratată, iar vitaminele A (din în morcovi, pepene galben, piersici și ardei) și E (din spanac și broccoli) sunt binecunoscute pentru efectele benefice asupra sănătații pielii.
  • Nu folosi produse cosmetice care conțin grăsimi și pot bloca porii. Evită fondul de ten pentru a masca coșurile pentru că este foarte gras. Alege produsele cosmetice pe bază de minerale, sub formă de pudră.
  • Nu îți spăla tenul în exces pentru că efectul poate fi invers. Pielea uscată nu previne apariția acneei sau a petelor. Folosește un gel cosmetic de curățare potrivit vârstei și alege-l împreună cu un părinte și cu specialistul din cabinetul cosmetic.
  • Nu folosi produse care îngrașă părul. Gelul, uleiul de păr, pot să închidă porii și să favorizeze apariția punctelor negre și a acneei, atunci când părul vine pe frunte sau, în general, pe față.
  • Folosește cremă de protecție solară care nu este grasă. Sunt recomandate cremele cu SPF de 15 sau chiar mai mare, care oferă un spectru larg de protecție atât împotriva razelor ultraviolete A (UVA), cât și împotriva razelor ultraviolete B (UVB).
  • Nu îți atinge fața cu mâinile, acest gest poate agrava acneea. Evită să pui mâinile pe față după ce folosești telefonul mobil, care adesea transportă microbi și germeni care pot irita pielea.

Reține că, oricât de gravă ți se pare acneea la adolescență, tratamentele cosmetice și rutina zilnică dau rezultate. Ca orice perioadă din viață, și aceasta va trece, dar este important să nu îți lase urme vizibile pe față.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.